Workshop 4-level schema.

Je kan deze workshop volgen als je al kan spiertesten.

Je leert hierin de holistische zienswijze op de mens. Niets staat los van elkaar en alles is met elkaar verbonden. Dus als er zich op fysiek (lichamelijk) niveau iets voordoet zoals een klacht of ziekte, kijk je niet alleen in het lichamelijke wat er aan de hand is. Je zoekt ook in de andere lagen: mentaal, emotioneel en spiritueel.
Hierdoor is het schema heel geschikt om de oorzaak van de oorzaak te vinden en daarna te werken aan herstel.
Op deze manier breng je snel in kaart op welke laag of lagen de oorzaken van een klacht zich bevinden en welke laag prioriteit heeft om dit probleem aan te pakken.
Fysiek
Dit niveau heeft letterlijk met het lichamelijke te maken. Denk aan voeding, beweging, rust en ontspanning, water, zonlicht en je ademhaling. Op dit niveau is het ook belangrijk dat je afvalstoffen die binnen zijn gekomen goed kan uitscheiden. Denk aan gifstoffen via de voeding die je eet, de schoonmaakmiddelen die je gebruikt of de omgeving waarin je woont. Denk ook aan bacteriƫn, schimmels en parasieten. Daarbij is het dus van belang dat jouw chemische processen zoals spijsvertering en hormoonhuishouding goed werken. Ook je immuunsysteem speelt hierin een belangrijke rol.

Mentaal
Dit niveau heeft met het denken te maken. Het gaat over jouw (on)bewuste overtuigingen en beperkende gedachtepatronen. Dit zijn gedachten zoals: ik kan het niet (alleen), ik ben niet goed genoeg, ik mag er niet zijn. Dit is de kritische stem in jezelf.

Emotioneel
Dit niveau gaat over jouw gevoelens en beleving. Hoe ervaar jij iets en wat doet dit met jou. Heb je misschien nog last van nare herinneringen of ervaringen? Voel je je verdrietig, boos, gekwetst, afgewezen, zwaarmoedig of besluiteloos? Of ervaar je een gebrek aan aandacht?

Spiritueel
Dit niveau gaat over wie jij werkelijk bent, over onvoorwaardelijke liefde. Hoe kun je in je denken, je voelen en je zijn steeds meer liefde brengen? Hoe kan je jouw licht laten schijnen in jezelf en naar anderen? Het gaat over zingeving en passie, dat doen waar je blij van wordt.


Je leert:

  • De oorzaak van de oorzaak zoeken met dit holistisch model van vier levels: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
  • Wat er allemaal verstoord kan zijn op deze vier levels en hoe je dit kan herstellen.

Heb je interesse in deze workshop neem dan contact op met Marlies of Christa.