Wie zijn wijVolg je eigen pad
Christa Konijnendijk

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als leerkracht basisonderwijs en heb 25 jaar met veel plezier en inzet voor de klas gestaan. Toen ik kennis maakte met de Kinesiologie (het spiertesten) ging er een wereld voor mij open. Ik besefte steeds meer hoe ik vooral leefde voor de buitenwereld, voor "hoe het hoort" en wat er van je wordt verwacht. Hoe ik alles perfect wilde doen en daardoor van mezelf vervreemd raakte.

Door de kinesiologie, met de spiertest als instrument, vond ik mezelf stukje bij beetje terug. Ik volgde steeds meer mijn eigen pad. Alle antwoorden verkregen via de spiertest waren richtingaanwijzers voor mij. Hierdoor heb ik de keus gemaakt om het onderwijs vaarwel te zeggen en mijn eigen kinesiologiepraktijk te beginnen: Bloei! praktijk voor Kinesiologie (www.bloeikinesio.nl). Dat heeft mij ontzettend veel goeds gebracht.

Om dit ook voor anderen mogelijk te maken heb ik samen met Marlies een cursus kennismaken met spiertesten geschreven. Hierbij hebben we het spiertesten tot de essentie teruggebracht. Ondertussen hebben we dit uitgebreid met de vervolgcursussen spiertesten 2 en 3.
Iedereen kan leren spiertesten. Het lijkt mij mooi als deze richtingaanwijzer voor veel meer mensen beschikbaar komt. Een beetje begeleiding op ons pad kunnen we allemaal wel gebruiken.


                                                                                             

Verbreed je kennis

Marlies Kooijman

Soms loopt je pad anders dan je had gedacht. Opgeleid als facility manager en breed geïnteresseerd, was ik altijd al gewend om veel zelf uit te zoeken. Mezelf veel aanleren, structuur aanbrengen, logisch maken en het dan doorgeven aan anderen. In 2009 maakte ik kennis met Kinesiologie en sindsdien is het spiertesten belangrijk geworden in mijn leven. Nieuwsgierig als ik was, ben ik me erin gaan verdiepen. Wat is het? Wat kan je ermee?

De ene cursus na de andere resulteerde in een eigen praktijk (Praktijk@Balans-www.praktijkatbalans.nl). Het doorleren bleef. De wens om mijn kennis door te geven ook.
Spiertesten zou iedereen moeten kunnen en vooral iedere moeder is mijn mening.
Samen met Christa heb ik mooi materiaal ontwikkeld om het spiertesten zo praktisch mogelijk aan te leren. Want het is niet moeilijk, iedereen kan het leren. Met veel plezier geef ik nu alweer een aantal jaar de cursus kennismaken met spiertesten (I, II en III) naast mijn werk in de praktijk. En we blijven door ontwikkelen en ik blijf doorleren. Hou de website in de gaten voor de nieuwste trainingen.

De training beelddenken gaf mij het inzicht dat veel mensen om mij heen in beelden/plaatjes denken. Super interessant om daar meer over te leren en dit weer door te geven. Er lopen tegenwoordig veel kinderen vast in het onderwijs, doordat ze beelddenker zijn. Ook hier vertel ik graag meer over.

Kortom, ik deel graag alles wat ik geleerd heb over spiertesten, beelddenken en persoonlijke ontwikkeling met jou.